Notícies

Image of engineering objects on workplace top view.

Notícia en el periòdic “El Mundo”


24-02-2020

En el mes de febrer d´aquest any, concretament el dilluns 24, vam eixir en el periòdic ” El Mundo”, en la secció de la Comunitat Valenciana/ Castelló amb la noticia: “l´ocupació juvenil s´obri camí a l´interior de Castelló”.

A partir del segon paràgraf de la noticia, podem veure que el nostre despatx d´arquitectura. és una de les moltes beneficiàries de les ajudes a la contractació juvenil que atorga la Diputació de Castelló, unes subvencions que també compten amb una línia per a la creació d´empreses, i que es destinen a fomentar l´ocupació juvenil en els municipis amb menys població de la provincia, on la majoria de joves fugen a grans ciutats a la recerca de un futur laboral.

A continuació es dona l´enllaç d´aquesta noticia.

https://www.elmundo.es/comunidadvalenciana/castellon/2020/02/24/5e53822ffc6c83493b8b45e3.html

Business concept. Business people discussing the charts and graphs showing the results of their successful teamwork.

Quarta menció: SOM Ceràmica a la Regeneració Urbana -CRU-.


“TOTS FEM POBLE: PARTICIPEM, REPOBLEM I CONSTRUÏM”. ARGELITA (CASTELLÓ).

La cerámica és un dels pilars bàsics del sector industria de la provincia de Castelló. Per tant el foment d´aquest sector és fonamental per a l´avanç econòmic del conjunt de la provincia. I una de les formes bàsiques de promocionar el material ceràmic és donar diversitat d´usos al material, la qual cosa es base indispensable del Concurs SOM Ceràmica a la Regeneració Urbana – CRUpromocionat per la Diputació de Castelló. On el que es promou és l´ús del material ceràmic en espais urbans dels municipis, fomentant-ho en espais exteriors.

Per totes aquestes raons, el nostre equip tècnic, va voldre participar en aquest concurs plantejant la proposta del espai “Zona plaça Pajares” d´Argelita, un petit municipi de l´interior de la provincia de Castelló, i en el que vam rebre una menció.

A continuació, es detalla més informació, a través d´aquest enllaç:

https://somceramica.dipcas.es/es/argelita-tots-fem-poble-participem-repoblem-i-construim-7539.html

Primer premi #RecuperemSantJoan


“CAMINS RALLANT EL CEL”

El santuari de Sant Joan de Penyagolosa es tracta d’un dels conjunts arquitectònics amb més història, tradicions i valor cultural de la província de Castelló. Aquest és un punt fonamental tant d’inici com de final, és a dir, un centre radial per un conjunt de camins on es reuneix tradició, fe, religió a la vegada que naturalesa, esport, arquitectura entre molts altres, en definitiva una manera de viure de generacions i generacions de castellonencs que cada dia s’obri al mon per donar-se a conèixer.  Però a pesar de ser un punt central d’aquest conjunt de camins amb una ubicació privilegiada (als peus del massís del Penyagolosa), aquest santuari actualment reuneix un conjunt de deficiències, problemes organitzatius i funcionals del conjunt que comporten que es troba tancat al públic, impedint el seu ús.  Aquest conjunt de problemes son molt variats, com pot ser la falta de manteniment del conjunt arquitectònic portant a un deteriorament molt important de les instal·lacions pel que dificulta el seu aprofitament, una mala distribució i falta de connexions tant interiors com exteriors el que comporta una pèrdua de funcionalitat del conjunt, aparició d’elements impropis que s’han anat annexant en el pas del temps que comporten la pèrdua de l’essència del santuari, problemes del subministrament elèctric, no accessible per a persones amb mobilitat reduïda inclús falta de serveis bàsics per una hostatgeria com aigua calenta sanitària o climatització.  

La Diputació de Castelló, opta per la recuperació del Santuari de Sant Joan de Penyagolosa, mitjançant la proposta d´un concurs d´idees per la definició d´estratègies de rehabilitació i restauració del Santuari i el seu entorn, en Vistabella del Maestrat (Castelló). Nosaltres participarem, en aquest concurs amb el projecte anomenat “Camins Rallant el Cel” en la que vam obtindre el primer premi.

En aquest enllaç, es pot trobar el nostre treball realitzat:

https://www.dipcas.es/es/camins-rallant-el-cel.html

Modern business skyscrapers seen from the window. General view panorama. Financial, economics, future etc. concept.